Derfor er HR ikke kun for store virksomheder

DERFOR ER HR IKKE KUN FOR STORE VIRKSOMHEDER

Mange små og mellemstore virksomheder synes ikke, HR er noget, de har brug for. Og med ordet ’HR’ tænkes der ikke på ansættelsesret og personaleadministration, for det skal alle selvfølgelig have styr på eller overlade til nogen, der har. Men personaleadministration er ikke HR, personaleadministration er personaleadministration.

 

HR handler ikke om at lave eller følge regler, men om at forvalte den investering, som virksomheder gør i menneskelig kompetence, klogt. Ligeså klogt og ligeså omhyggeligt som alle andre større investeringer, der gøres.

Man kan håndtere investeringen i sin menneskelige kapital på mange måder, men de tre vigtigste faktorer

HR er også for mindre virksomheder.

for at få et godt afkast, er at sikre, at ens medarbejdere har:

 

• et spændende job

• gode kolleger

• en ordentlig ledelse

 

Alle tre faktorer betyder noget for, om medarbejderne er stolte af deres arbejdsplads, om de er engagerede og om de har lyst til at blive.

 

MEDARBEJDERNE HAR STOR BETYDNING FOR MINDRE VIRKSOMHEDERS SUCCES

 

Jeg har været ansat som HR medarbejder i mindre virksomheder (150-350 medarbejdere) og i mellemstore virksomheder (1.000 til 1.500 medarbejdere), men jeg har også lavet konsulentløsninger for virksomheder med helt ned til 50 fastansatte medarbejdere. På basis af den erfaring vil jeg tillade mig at konkludere, at man ikke har brug for at være mindre professionel, mindre kreativ eller mindre medarbejderorienteret i en lille virksomhed end i en stor.

 

Tværtimod, betyder hver og en medarbejder langt mere i en mindre virksomhed.

 

I en mindre virksomhed er hver eneste medarbejder den eneste eller en ud af få eksperter i sit job, hver eneste medarbejders performance er afgørende for teamets samlede præstation og hver eneste medarbejders adfærd påvirker kundeoplevelsen, direkte eller indirekte.

 

Hvorfor er det typiske billede da, at HR supporten er nedprioriteret i mindre virksomheder? Det virker paradoksalt.

 

HR SOM LEDELSESDISCIPLIN

 

Det siger sig selv, at man ikke kan have otte HR specialister siddende i en virksomhed med 200 ansatte, men omvendt betyder det ikke, at behovet for ekspertviden om rekruttering, onboarding, talentudvikling, ledersparring og performance forsvinder.

 

Ligesom behovet for kærlighed ikke forsvinder af, at man er single.

 

Mindre og mellemstore virksomheder har ligesom store virksomheder brug for HR, forstået som en ledelsesdisciplin og ikke nødvendigvis som en afdeling. HR som ledelsesdisciplin er rettidig omhu for de mennesker, der skaber de forretningsmæssige resultater.

 

Hvis du sidder som virksomhedsejer eller leder af en lille eller mellemstor virksomhed, hvad betyder så mest for din fremtidige konkurrenceevne:

 

• produktudvikling

• prisstrategi

• digitalisering af forretningsprocesser

• eller de folk, der skal få alt det andet til at ske?

 

Dit stærkeste kort er dine medarbejdere. De rigtige personer på de rigtige poster på de rigtige tidspunkter er det, der afgør, om du er i business ikke bare i morgen, men også om et år.

VI HJÆLPER SMÅ OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER MED AT DESIGNE NYE, INNOVATIVE OG FREMTIDSSIKREDE HR LØSNINGER.

COPYRIGHT © ALL RIGHTS RESERVED

KONTAKT INFO

22 71 03 80

ØSTRUPVEJ 107

3670 VEKSØ SJÆLLAND

CVR NR.  DK37490970